Spouwmuurisolatie met eps parels

Geëxpandeerd polystyreen (eps) is één van de meest voorkomende isolatietechnieken. Door zijn hoge isolatiewaarde en vochtbestendige eigenschappen een veelgebruikt isolatie materiaal voor het na-isoleren van spouwmuren of als bodemisolatie in de kruipruimte. Wanneer de parels in spouwmuur gebruikt worden gaan wij als volgt te werk. Na inspectie van de spouwmuur worden er volgens een boorpatroon kleine gaten in de buitenmuur gemaakt waardoor de parels in de spouw worden geblazen. De parels worden bij het inspuiten vermengt met een speciaal bindmiddel wat er voor zorgt dat de parels in spouw een massief geheel vormen waardoor deze niet uitzakken. Nadat de spouw is gevuld worden de boorgaten op kleur dicht gevoegd. De gevel veranderd niet van uiterlijk en is onderhoudsvrij. Doordat de parels de gehele spouwmuur vullen wordt de natuurlijke kruipruimteventilatie opgeheven. Om deze ventilatie te behouden plaatsen wij zogenaamde renovatierooster aan de buitenzijde van de muur.

Gevel-na-isolatie.gif  eps-parels
Wij maken gebruik van Supearl eps parels. Deze grijze HR++ parels hebben een uitstekende isolatiewaarde van Rd=1.91 m2/K-W bij een spouwbreedte va 6,5cm.

Isoleren met PUR schuim

Polyurethaan schuim (PUR) heeft een zeer hoge isolatiewaarde en heeft als groot voordeel dat het geheel naadloos wordt aangebracht. Dit maakt het zeer geschikt voor het isoleren van kruipruimtes, spouwmuren en daken. Het purschuim laat geen vocht door en is brandveilig. Het purschuim wat uit 2 componenten bestaat wordt met een speciale machine op de te isoleren plaats gespoten waar het uitzet en binnen enkele seconden vorm krijgt. Purschuim isolatie is in de meeste gevallen binnen enkele uren aan te brengen.